Australia ToursAktiv-Resor

Soita ja kysy lisää:
0200 62 900 (0,66 eur/min)

Elämyksiä Australian Victoriassa

Victorian osavaltiossa nautitaan ihanasta keväästä, lämpimistä kesäpäivistä, leudosta syksystä ja kirpeästä talvesta.  Parhaat ajat lähteä omalle seikkailumatkalle autoillen ovat kevät (syys – marraskuu), kesä (joulu – helmikuu) ja syksy (maalis – toukokuu). Matkasi voit aloittaa Melbournesta ja lähteä unohtumattomalle automatkalle halki Great Ocean Roadin, tutustua Yarra Valleyn viinialueeseen, surffata Torquayssa ja Bells Beachillä sekä seikkailla Mornington Peninsulan mahtavassa luonnossa.
Melbourne on Victorian – Australian mantereen pienimmän osavaltion pääkaupunki. Sen tiivis keskusta on tyylikäs ja jännittävä sekoitus uutta ja perinteistä arkkitehtuuria. Melbournen viehätystä lisää sen ympäristön vehreys ja luonnon moninaisuus. Täältä on helppo lähteä ihailemaan Wilson’s Promontoryn upeita rantanäkymiä tai suunnata Grampiansin vuoristomaisemiin nauttimaan kukkaniittyjen loistosta ja tutustumaan aboriginaalien kalliomaalauksiin.

LANES & ARCADES
Osallistu tähän kolmen tunnin pituiseen opastettuun aamupäiväkävelyyn ja pääset tutustumaan Melbournen mielenkiintoisiin kujiin, jotka tavalliselta matkailijalta jäävät helposti löytämättä. Näet putiikkeja, erikoisliikkeitä sekä gallerioita ja ymmärrät miksi Melbournea pidetään Australian kulttuuri- ja muotipääkaupunkina. Retken aikana näet yli 50 kauppaa, merkitse mieleisesi muistiin ja tule takaisin iltapäivällä tutustumaan tarkemmin. Retken hinta alkaen. EUR 74 / henkilö.

MELBOURNE BY BIKE
Suosittelemme tekemään tämän opastetun pyöräilyretken ensimmäisenä Melbournen matkapäivänä. Saat kokonaiskuvan kaupungista ja sen tärkeimmistä nähtävyyksistä. Reissu kestää noin neljä tuntia ja alkaa vilkkaalta Federation Squarelta. Näet myös Yarra-joen rannat, Flinders Streetin aseman, National Galleryn sekä Crown Casinon. Ryhmäkoko on enintään 8 henkeä ja retken hintaan sisältyy opastus, polkupyörä, kypärä ja kevyt lounas. Hinta alkaen. EUR 93 / henkilö. Retkeä ei järjestetä torstaisin ja lauantaisin.

GREAT SOUTHERN TOURING ROUTE 10 PÄIVÄÄ / 9 YÖTÄ autoilureitti
Melbourne 2 yötä – Mornington Peninsula 2 yötä – Apollo Bay 2 yötä – Port Fairy 1 yö – Grampians 2 yötä

Great Southern Touring Route -autoilureitin varrelta löytyvät Victorian kaikkein parhaimmat nähtävyydet. Kahden Melbournessa vietetyn yön jälkeen suuntaat paikallisten suosiossa olevalle Morningtonin niemimaalle. Ajat pitkin kuuluisaa Great Ocean Roadia ja näet Grampiansin kansallispuiston häikäisevän luonnon sekä kultakuumeen ajan historiallisen Ballaratin kaupungin. Matka alkaa ja päättyy Melbourneen ja sen kestoa voidaan modifioida toiveittenne mukaisesti. Majoituspaketti alkaen EUR 925 / henkilö turistiluokan majoituksessa ja alkaen EUR 1.185 / henkilö ensimmäisen luokan majoituksessa. Koska majoituspaikkoja on vähän, suosittelemme majoitusvarausten tekemistä hyvissä ajoin etukäteen. Autonvuokraus EUR 43 – 81 / auto/ vrk autotyypistä riippuen.

GREAT OCEAN WALK 7 päivää 6 yötä opastettu vaellusmatka
Ikoninen ja maisemiltaan dramaattisen kaunis vaellusreitti alkaa Apollo Baysta ja päättyy 12 Apostolin kivimuodostelmille. Reitin yksi kohokohdista on 2 yön majoitus historiallisessa majakanvartijan mökissä. Pienryhmissä tehtävä matka on mukavan intiimi ja pääset paikkoihin, jonne et muuten löytäisi. Great Otwayn kansallispuistossa näet hellyttäviä koaloja ja värikästä kasvillisuutta. Milanesia Beach on suojaisa ranta, jonne harva eksyy ja Wreck Beachillä näet vanhoja laivahylkyjä. Matka tehdään kahden oppaan kanssa, joten voit vaeltaa kevyemmän tai raskaamman reitin. Voit myös valita välillä bussikuljetuksen. 
Vaellusmatkan hinta alkaen EUR 1.965 / henkilö Hintaan sisältyy: 6 yön majoitus aamiaisella, 5 x lounasboksi ja illallinen, 2 opasta, kuljetukset reitin varrella, kartat ja puistomaksut. Päivittäisten kävelymatkojen pituudet ja kestot voit tarkistaa meiltä.

HORSEBACK WINERY TOUR
Täydellinen tapa kokea Morningtonin niemimaan kauniit maisemat viinitiloineen on osallistua viiniretkelle ratsain. Kolmen tunnin ratsastusretki vie teidät kahdelle viinitilalle maistelemaan paikallisia viinejä ja samalla saatte tehokasta liikuntaa. Retki sopii niin kokeneille kuin aloittelijoillekin ja niitä järjestetään perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Retken lähtöpaikka on noin tunnin matkan päässä Melbournesta, kuljetus Melbournesta ei sisälly hintaan. Suosittelemme vuokra-autoa, voitte samalla tutustua Mornington Peninsulan muihin nähtävyyksiin. Hinta alkaen EUR 155 / henkilö.

VICTORIAN VIINIT JA VILLI LUONTO 9 PÄIVÄÄ / 8 YÖTÄ autoilureitti
Melbourne 2 yötä – Yarra Valley 2 yötä – Wilsons Promontory 2 yötä – Phillip Island 2 yötä

Vietä pari päivää Melbournessa nauttien kahviloista, katutaiteesta ja huippumuseoista. Jatka sitten Yarran laakson viinialueelle, jota ympäröivät vuoret, metsät, viinitilat ja hedelmätarhat. Tutustu viinitiloihin ja nauti erinomaisten ravintoloiden tarjonnasta. Wilsons Promontoryssä pääset koskemattoman luonnon helmaan ja matkan päätteeksi vietät pari yötä Phillip Islandilla, joka tunnetaan hylkeistään, koaloistaan ja pingviineistään. Täällä ehdoton ohjelmanumero on pingviiniparaatin seuraaminen.

Majoituspaketti alkaen EUR 724 / henkilö turistiluokan majoituksessa ja alkaen EUR 1.105 / henkilö ensimmäisen luokan majoituksessa.. Koska majoituspaikkoja on vähän, suosittelemme majoitusvarausten tekemistä hyvissä ajoin etukäteen. Autonvuokraus EUR 43 – 81 / auto / vrk autotyypistä riippuen.

MELBOURNE – SYDNEY COASTAL DRIVE 7 päivää / 6 yötä autoilureitti
Sen sijaan että lentäisit Australian tärkeimpien kaupunkien välillä, mikset istuisi rattiin ja tutustuisi kansallispuistoihin, rantoihin, vesistöihin ja eläimiin niiden luonnollisessa ympäristössä.  Majapaikoiksi reitin varrella olemme valinneet parhaat hotellit parhailla paikoilla.

1. päivä Melbourne – Walhalla (185 km, 2,5 h)
Nouda vuokra-auto ja suuntaa matkasi kohti Walhallaa, Australian kultakaupunkia. Walhallan suuruuden päivät ajoittuivat kultasuonen löytymiseen v. 1893 ja parhaimmillaan kaupungissa asui 3.500 henkeä. Tänään voit tutustua idylliseen historialliseen pikkukaupunkiin patikoimalla kauniissa jokilaaksossa, tekemällä retken kultakaivokseen tai osallistumalla opastettuun nelivetoautoretkeen vuorille.

2. päivä Walhalla – Lakes Entrance (200 km, 3 h)
Gippsland Lakes on Australian suurin sisävesistö, joka koostuu kolmesta järvestä ja lukuisista joista ja puroista. Järvet ovat oikeastaan sisämeriä, sillä vain kapea hiekkasärkkä erottaa ne valtamerestä. Täällä löydät rauhallisia purjehdusvesiä, mahtavia kalastusjokia, autioita hiekkarantoja, rauhaisia lahtia ja viehättäviä järvenrantakyliä. Alueen huippunähtävyys on 90 mailin hiekkaranta ja Lakes Entrance, missä järvet kohtaavat valtameren.

3. päivä Lakes Entrance – Gipsy Point  (190 km, 2,5 h)
Mallacootan salmessa sijaitseva Croajingolongin kansallispuisto on Victorian suurimpia. Kansallispuistoon kuuluu yli 10 km upeaa rannikkoa. Siellä on koskemattomia rantoja, sademetsiä ja graniittihuippuja. Kansallispuiston suojissa asustaa myös yli 300 lintulajia ja valtavan runsas lajimäärä kasveja. Voit retkeillä, sukeltaa, snorklata, meloa, vuokrata maastopyörän tai lähteä veneretkelle.

4. päivä Gipsy Point – Tilba Tilba (185 km, 2,5 h)
Tällä etapilla siirryt Victoriasta New South Walesiin. Matkan varrella voit pysähtyä nauttimaan tuoreita ostereita Pambulassa. Poikkea myös Umbarran kulttuurikeskukseen, missä voit testata keihään- ja bumeranginheittotaitojasi. Central Tilban ja Tilba Tilban ihastuttavat ja hyvin säilyneet kylät ovat hauskoja pysähdyspaikkoja. Voit tehdä tuliaisostoksia monissa pienissä kyläkaupoissa.

5 – 6. päivä Tilba Tilba – Jervis Bay (230 km, 3 h)
Jervis Bayssä on niin paljon tekemistä, että siellä kannattaa viettää kaksi yötä ja nauttia seudun aktiviteeteista. Tee delfiiniristeily ja ratsastusretki tai opettele surffaamaan. Toukokuusta marraskuuhun Jervis Bay on Australian parhaita paikkoja nähdä valaita.

7. päivä Jervis Bay – Sydney (210 km, 3 h)
Aamulla ehdit käydä kalastamassa tai vaikka melomassa ennen kuin jatkat matkaasi Sydneyhyn. Matkan hinta alkaen EUR 705 / henkilö sis. aamiaiset. Hintaan sisältyy majoitukset matkan varrella. Autonvuokraus EUR 43 -81 / vrk autotyypistä riippuen. Matkan voi toteuttaa myös päinvastaisessa järjestyksessä.

 

 

 

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy