Australia ToursAktiv-Resor
Seychellit
Seychellit
Seychellit
Seychellit
Seychellit
Seychellit
Seychellit
Seychellit
Seychellit
Seychellit
Seychellit
Seychellit

Seychellit

Aktiv-Resorin ensiluokkaisiin kohteisiin kuuluva Seychellit on todellinen trooppinen paratiisi. Sen hieman yli sadalta Intian valtamereen sirotellulta saarelta löytää ikivanhoja metsiä, valtaisia merilintuparvia, jättiläiskilpikonnia ja mustia papukaijoja. Siellä on vanhoja siirtomaatyylisiä rakennuksia, merirosvojen hautoja ja legenda kadonneesta aarteesta. Ja tietenkin Seychellien kuuluisat hiekkarannat - kilometrikaupalla koralliriuttojen suojaamia valkoisia puuterirantoja kirkasvetisine laguuneineen. Seychelleillä ollaan tiedostettu ympäristönsuojelun tärkeys ja matkailijamääriä rajoitetetaan luonnon ylikuormittumisen estämiseksi. Siksi jopa korkeasesonkina voit nauttia rauhallisista rannoista ja kiireettömästä tunnelmasta. Saarilla ei ole korkeita kerrostaloja ja lentokentää pidetään vilkkaana jos sinne laskeutuu kaksi konetta lähes samanaikaisesti.
 

Mahe

Seychelleillä kannattaa ehdottomasti vierailla useammalla saarella, sillä kaikilla on oma tunnelmansa. Useimmat vierailijat viettävät ainakin osan lomastaan pääsaarella Mahella, missä myös kansainvälinen lentokenttä ja pääkaupunki Victoria sijaitsevat. Vaikka Mahe on saarista asutetuin, siellä on kuitenkin vain 50.000 asukasta. Mahe ylpeilee 68 kauniilla rannallaan ja siellä on useita hotelleja, ravintoloita ja paljon harrastusmahdollisuuksia. Suosittelemme, että tutustutte saareen vuokraamalla auton ja ajamalla saaren ympäri.
 

Praslin

Viidentoista minuutin lentomatkan päässä Mahesta sijaitseva Praslin on asutetuista saarista toiseksi suurin. Sen koralliriutat ovat tuhansia vuosia vanhoja ja täynnä elämää värikkäine koralleineen ja satoine kalalajeineen. Siellä on myös maailman perintöohjelmaan kuuluva Vallee de Main muinainen sademetsä. Siellä kasvavat kuuluisat Coco de Mer -palmut, jotka ovat tunnettuja erikoisen muotoisista kookospähkinöistään. Jotkut maailman harvinaisimmista linnuista pitävät Praslinia kotinaan. Praslin tarjoaa matkailijalle monia viehättäviä hotelleja ja rauhaisia, puhdasvetisiä rantoja. Keskeisen sijaintinsa vuoksi sieltä on myös helppo tehdä retkiä lähisaarille La Diguelle ja Cousinelle sekä kaukaisemmalla Ariden saarelle.
 

La Digue

La Diguella on runsaasti trooppista viehätystä - hieman rähjäisiä siirtomaatyylisä taloja, pölyisiä teitä polkupyörineen ja härkävankkureineen. La Diguen rannat ovat kuvauksellisia veistoksellisine graniittijärkäleineen. La Diguelle on puolen tunnin laivamatka Praslinilta.
 

Denis Island

Denis Islandin korallisaari sijaitsee 80 kilometrin ja 25 minuutin lentomatkan päässä Mahesta. Tämä kristallinkirkkaan meren ympäröimä yksityissaari tarjoaa vierailijoille ihastuttavat puitteet rentouttavalle lomalla. Kalastusmahdollisuudet ovat mahtavat niin pilkkimiseen kuin syvänmerenkalastukseenkin. Hotellin keittiömestari valmistaa saaliin illallispöytään. Voit tehdä romanttisia kävelyretkiä saaren sisäosiin ja nauttia metsän tarjoamasta vehreydestä. Saarella on sukelluskoulu ja sukellusretkelläsi näet melko varmasti myös kilpikonnia. Tilavat villat tarjoavat korkeatasoista majoitusta ja Denis Islandin keittiö on tunnettu kreoliherkuistaan. Mielestämme vierailun Denis Islandilla tulisi kuulua jokaiseen Seychellien lomaan.
 

Bird Island

Bird Island on kuuluisa runsaasta linnustostaan. Toukokuusta lokakuuhun siellä pesivät tuhannet tiirat. Monilla Seychellien pikkusaarilla on lemmikkikilpikonnia, mutta lajinsa huomattavin edustaja on Denis Islandilla asustava Esmeralda, joka on maailman suurin elossa oleva kilpikonna. Bird Island Lodge tarjoaa majoitusta tilavissa bungaloweissa. Bird Islandilla voit tutustua sen ainutlaatuiseen luontoon ja nauttia saaren rennosta ilmapiiristä.
Saaren ainoan hotellin keittiömestari loihtii niin kreoli kuin kansainvälisiäkin herkkuja.

FAKTAT:

Pinta-ala: 457 km²
Asukasluku: n. 90 000
Pääkaupunki: Victoria
Kieli: Kreoli, Englanti ja Ranska
Valuutta: Seychellien Rupia (1 SCR = 100 Cent)
Ilmasto: Trooppinen, kuiva kausi on toukokuusta lokakuuhun, kun taas sateisimmat kuukaudet ovat joulu- maaliskuu. 
Viisumi: Seychelleille ei tarvitse hankkia viisumia etukäteen. Lentokentällä saa kuukauden pituisen luvan, joka on ilmainen. Passi voimassa oleskelun ajan.
Aika: GMT +4
Sähkö: 240V
Kansainvälinen suuntanumero: 248
Liikenne: Vasemmanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Hotelli- ja ravintolalaskuihin lisätään 7 % palvelumaksu.
Lentokenttävero: Ei paikan päällä maksettavaa lentokenttäveroa.

Kohteet / Intian valtameri

Kohteet / Intian valtameri

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy